Op zondagmorgen 18 juli aanstaande zal op het plein voor de Ambrosiuskerk in Waalwijk een kerkdienst in de open lucht worden gehouden. Het thema is ‘Picknick’, muzikale medewerking wordt verleend door de gospelband Think Twice en alles is omlijst door de richtlijnen van het RIVM. Aanmelden is dus noodzakelijk, zelf een stoel meenemen verstandig.

‘Het idee voor zo’n openluchtkerkdienst lag al een tijdje op de planken’, aldus dominee Bert van der Linden, ‘nu lijkt de tijd er rijp voor. Zeker met alle beperkingen door de pandemie. Voordeel van een dienst in de open lucht is dat je meer mensen kan ontvangen, er gezongen mag worden en er een unieke en informelere sfeer zal hangen’. Carla Rijken, kerkenraadslid en lid van de voorbereidingsgroep, is ook enthousiast: ‘Het thema is passend en de kinderen gaan in de tuin van onze pastorie, naast de kerk , het verhaal ‘De dood in depot’ voorbereiden om uit te beelden. Natuurlijk krijgen ze dan een picknickmand mee.’ Op deze manier hoopt de Protestantse Gemeente Waalwijk ook de drempel voor mensen te verlagen om eens een kerkdienst bij te wonen.

Gospelband Think Twice, die de dienst muzikaal zal ondersteunen, bestaat uit een enthousiaste groep mensen die ooit begon in het kerkgebouw van de gereformeerde kerk (PKN) van Sleeuwijk en Woudrichem. Tijdens de dienst zullen zij de samenzang begeleiden en een aantal nummers uit het eigen repertoire zingen.

Het verzoek aan bezoekers is om zelf een (klap)stoel mee te nemen. De kerk heeft een beperkt aantal stoelen beschikbaar, maar op is op. Daarnaast is er een oproep aan iedereen om een bloem mee te nemen. Aan het eind van de dienst worden hiervan boeketten gemaakt voor de verzorgingstehuizen in de gemeente Waalwijk.

De klapstoelkerkdienst op zondag 18 juli begint om 10:00 uur bij de kerk aan de Ambrosiusweg (tegenover het Mollercollege). Voor de dienst is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via aanmeldingkerkdienst@pgwaalwijk.nl. Er is plaats voor 300 mensen.

Geef een reactie