Online paaschallenge voor de jeugd vanaf 11 jaar

Omdat de Paaschallenge niet door kan gaan, is er nu de online paaschallenge:
De deelnemers volgen Jezus in zijn laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zegt hij vaak tegen zijn volgelingen: “Wees niet bang!” Maar dat is erg vreemd omdat er heel veel is om bang voor te zijn in Jezus’ tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede,
ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden. En laten we wel wezen: die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. We hebben zelfs een diep deel in ons brein waar deze emoties huizen. Gaat Jezus dat dan even weghalen als hij zegt: “Wees niet bang?”

In dit paasspel ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt, maar hij geeft je iets nieuws, iets extra’s. Jezus haalt je niet weg uit het gevaar maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen. Of om andere mensen in dezelfde toestand iets te geven wat jij net van Jezus hebt ontvangen.

Je speelt een aantal rondes van dit spel thuis, samen met minimaal 1 ouder of broer/zus. De leiding stuurt aan de deelnemers verschillende challenges: puzzels, creatieve en doe-opdrachten waarmee je punten kunt verdienen als je ze binnen de tijd oplost of uitvoert.

Iedereen uit groep 8, klas 1 en 2 van de middelbare school krijgt een uitnodiging om mee te doen. Geef je op bij ds. Marleen Bloklander
(marleenbloklander@gmail.com).
We gaan het zaterdagavond 12 april spelen van 20.00 – 21.30u.
Ook als je in de 3e of de 4e zit ben je van harte uitgenodigd om mee te doen!

Geef een reactie