Datum/Tijd
24/12/2015 22:00 uur

Locatie
Kerk aan de Haven

Categorieën


Voorgangers: Ds. Otto Grevink en ds. Bert van der Linden
Vanaf 21.30 samenzang: Liturgie kerstnachtdienst

SFEERVOLLE KERSTNACHTDIENST KERK AAN DE HAVEN

kerkaandehavenkerstnachtdienstDe eeuwenoude Kerk aan de Haven is misschien wel de mooiste plek van Waalwijk om in de kerstnacht de geboorte van Jezus Christus te vieren. In een sfeervol verlichte kerk zal het Kerstevangelie gelezen en het thema Geef licht! uit de doeken worden gedaan. Het koor Phonè verleent muzikale medewerking. In de dienst van de Protestantse Gemeente te Waalwijk gaan ds. Otto Grevink en ds. Bert van der Linden voor.

Daniël Bogers, eigenaar van Bogers Evenemententechniek, verzorgt voor het derde jaar de sfeerverlichting. Het gekleurde strijklicht van de opgestelde spots zullen nissen, zuilen en muurpartijen van het oude gebouw uitlichten. Kerst is immers het feest van het licht. Jezus werd geboren en maakte Gods licht zichtbaar voor iedereen. In deze tijd delen we dit licht met elkaar. We geven het door aan onze naaste voor wie het leven vaak donker is. Zij verlangen naar een uitgestoken hand, een warm hart en een sterke schouder.

Twee kerkramen van Gerard de Kock zullen opgesteld staan. Als leerkracht
van De Bron mkerstnnachtdienstkerkaandehavenaakte hij ieder jaar met zijn leerlingen reusachtige kerkramen met kersttaferelen van gekleurd vliegerpapier. De Kock ontwierp de kerstafbeeldingen altijd zelf. De leerlingen van groep acht deden het knip- en plakwerk voor wat met licht erachter, echt op glas-in-lood ging lijken. Deze techniek ontwikkelde zich tot zulke fraaie ramen, dat ze de krant en het Jeugdjournaal haalden. Kerstboom en kaarslicht vervolmaken het decor voor die avond. Wie naar het kerstfeest van de jeugdkerk op 20 december (17.00 uur) komt, kan al vast genieten van de kerstsfeer.

Als er een dienst is waarop mensen zich meer dan welkom mogen weten, dan is dat de kerstnachtdienst. Op 24 december vanaf 21.30 uur is er samenzang en om 22.00 uur begint de dienst. Iedereen hartelijk uitgenodigd om samen het Kerstfeest te beleven in de sfeervol verlichte, oude Kerk aan de Haven aan de Grotestraat 121 in Waalwijk.

Geef een reactie