Datum/Tijd
03/11/2015 19:30 - 21:30 uur

Locatie
Theater De Leest

Categorieën


In verband met te weinig belangstelling gaat de cursus filmbeschouwing ‘Beelden van God’ van 3, 17 en 24 november helaas niet door. Mensen die zich hebben opgegeven bij De Leest krijgen persoonlijk bericht.

Het thema van deze cursus is de manier waarop in films beelden van God worden gepresenteerd. Voor veel mensen buiten de kerk zijn films en andere vormen van cultuur tegenwoordig een van de belangrijkste plekken van zingeving. Zo kunnen films ook een bron over God vormen, soms expliciet en soms in de vorm van metaforen.

Op de eerste twee cursusavonden gaan we de manier waarop God in films naar voren komt onderzoeken in relatie tot protestantse bronnen over God. Uiteraard wordt de theorie geïllustreerd met veel fragmenten en is er volop ruimte voor discussie. Op de derde avond wordt het geleerde in praktijk gebracht door gezamenlijk een film te bekijken (met korte inleiding) en samen na te bespreken. Deelnemers aan de cursus ontvangen een gratis reader.

Rinke van Hell promoveert op de relatie tussen film en theologie en is docent aan de Christelijke Hogeschool Ede en Fontys Hogescholen. Daarnaast is zij freelance filmrecensent voor het Nederlands Dagblad en De Nieuwe Koers. Ze verzorgt geregeld lezingen en cursussen in filmtheaters en kerken.

Wanneer: Dinsdag 3, 17 en 24 november, van 19.30-21.30 uur

Waar: Theater ‘De Leest’, Vredesplein 12 te Waalwijk

Contactpersoon: ds. Bert v.d. Linden, dsgvanderlinden@gmail.com, tel. 0416- 332323.

Opgave: via de website van ‘De Leest’, www.deleest.nl Kosten: € 25,– p.p., voor PGML-leden €22,50

Geef een reactie