Afgelopen zondagmorgen was het druk op het kerkelijk internetplein. Zelfs de NOS schreef er uitgebreid over in dit artikel (klik op het woord artikel). Juist in deze tijd is er meer behoefte aan zingeving. Het uitzenden van een kerkdienst met beelden is ook in onze gemeente mogelijk, maar daarvan was van tevoren al aangegeven dat de websites hier niet op berekend zouden zijn. Wat we niet verwacht hadden was dat alleen al door het beluisteren van een dienst de boel vast zou lopen. Zodra het merendeel van de bezoekers het hadden opgegeven ontstond er rond 10:20 weer ruimte op de lijn en kon je ook onze dienst goed beluisteren.

Voor de zekerheid is de dienst ook met beeld opgenomen. En achter de schermen is er hard gewerkt om deze ook op kerkomroep.nl te publiceren. Een extra nieuwsbrief moest er voor aan te pas komen, maar met resultaat! Maar liefst 163 kijkers en 103 luisteraars hebben we
mogen noteren. Die kun je eigenlijk tellen als ‘verbindingen’, dat betekent dat je dit aantal met 1,5 mag vermenigvuldigen om het om te rekenen naar personen. Dat betekent dat we ongeveer 400 mensen hebben bereikt met de dienst van zondag. Dat is een overvolle kerk. Waarschijnlijk hebben we dus ook mensen buiten onze gemeente hiermee bereikt; hoe mooi is dat !

Vanuit de kerkrentmeesters doen we alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om de evangelieverkondiging doorgang te laten vinden
Met hulp van de Hervormde kerk in Besoijen gaan we (als alles goed gaat) a.s. zondag om 13:00 ook live een dienst uitzenden op Youtube. De PGWaalwijk heeft een eigen Youtube-kanaal die je ook kunt gebruiken om live uitzendingen te verzorgen. Meer informatie volgt.

Leander van Dongen
a.i. voorzitter College van Kerkrentmeesters

Geef een reactie