Veiling van beloften 2017

logo veiling van beloftenMet elkaar en voor elkaar

De veertig dagen vóór Pasen is een tijd van inkeer en goede voornemens. Ieder beleeft deze tijd op z’n eigen manier. Voor de Protestantse Gemeente Waalwijk een goed moment om iets bijzonders te doen met elkaar en voor elkaar. We staan stil bij wat je voor een ander kan betekenen. We staan stil bij elkaars talenten. Waar ben je goed in en wat heb je over voor een ander? Daarom organiseren we voor de zesde keer de Veiling van Beloften. Met elkaar en Voor elkaar.

Hoe werkt de veiling van beloften?

Eerst gaan we op zoek naar uw en jouw beloften. We hopen dat zoveel mogelijk mensen ‘iets’ aanbieden. Hiervan wordt een overzicht gemaakt op de website. Ook informeren wij je hierover op de beamer, bij de kerkdienst en in de nieuwsbrief. Tijdens de veiling wordt de prijs bepaald voor de verschillende beloften. Het geld gaat naar het doel en degene die de belofte aanbiedt, neemt contact op met de bieders om een datum te prikken voor de belofte. Voor elke portemonnee zijn er beloften!

Ontmoeting

De veiling is voor alle leden van de Protestantse Gemeente Waalwijk. Tegelijkertijd genieten van elkaars talenten en elkaar weer op andere manieren leren kennen en ontmoeten is een mooi uitgangspunt.

Het doel

Het geld dat in 2017 opgehaald wordt met de veiling van beloften gaat voor een deel naar een goed doel: Stichting De Hoop. Zij heeft zich ten doel gesteld om te voorzien in de behoefte aan hulpverlening naar bijbelse normen aan mensen in nood. Zij doet dit vanuit de overtuiging dat er voor ieder mens hoop is, hoe groot de nood ook is. De Hoop helpt mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen. Vanuit hun bijbelse missie zien zij om naar kinderen, jongeren en volwassenen. Zij geloven niet in hopeloze gevallen! Voor veel onderdelen van hun werk zijn zij afhankelijk van giften. Een ander deel van de opbrengst gaat naar de herinrichting van beide kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Waalwijk. Er is aardig wat geld nodig om stoelen aan te schaffen. Alle beetjes helpen daarbij.
Hoe kom ik op een leuk idee voor een aanbod?
Kijk op deze site naar de ideeën van de afgelopen jaren. Je vindt er een aantal op www.pgwaalwijk.nl En als iets goed is gegaan, adviseren je zeker deze belofte opnieuw aan te bieden. Wanneer? Op zaterdag 8 april van 15.00 – 19.00 uur is de veiling. Als je niet wilt bieden, maar toch een gezellig uitje wilt, ben je ook van harte welkom! Op de veilingdag hoef je niet meteen te betalen, je kunt jouw bijdrage later overmaken.

Veilingboekje

Op zondag 2 april krijg je in de kerk een veilingboekje mee met daarin alle beloften, maar je kunt het dan ook op de website vinden.

Bak je mee?

We weten inmiddels dat er veel baktalenten in onze gemeente zijn. Daarom is er ook dit jaar weer een baking-sale. Bak je mee? Je kunt de taart op 8 april om 15.00 uur inleveren bij de veiling (graag gesneden). Bij de koffie wordt deze dan verkocht! Of later geveild. Wie bakt wat? Stuur even een mailtje met daarin wat je gaat bakken aan: webmaster@pgwaalwijk.nl

Wat doe ik met mijn aanbieding?

Mail jouw aanbiedingen naar: webmaster@pgwaalwijk.nl. Wouter Heijkoop zal jouw belofte dan op de website erbij zetten. Een leuk plaatje erbij mailen kan! Onderstaand opgavestrookje kun je ook uitknippen en in de bus in de ontmoetingsruimte van de kerk doen.

Tot slot

De veiling heeft in 2015 8000 euro opgebracht en 563 mensen hebben elkaar door de beloften ontmoet. We hopen dit jaar weer op net zoveel ontmoetingen! Wie organiseert zo’n leuke activiteit? De Veiling van Beloften 2017 wordt georganiseerd door de werkgroep Communicatie en de werkgroep Leren & Ontmoeten.