Kerkdiensten

Elke zondag open

Elke zondag om 10.00 uur ben je van harte welkom! Van 30 september tot 25 maart 2019 in de Ambrosiuskerk. En van 26 maart tot 23 september 2019 in de Kerk aan de Haven. We houden regelmatig gezamenlijke diensten in één kerkgebouw. Alle details vind je in onze agenda!
Ook in de diverse woon- en zorgcentra vinden weeksluitingen plaats.

Ga naar agenda
Foto’s

Neem een kijkje in de fotoalbums van de Protestantse Gemeente Waalwijk voor een impressie van onze diensten en activiteiten.
Ga naar foto's

We komen je halen

Niet in staat om zelf naar de kerk te komen? Schroom dan niet om ons te bellen. Wij halen u op! Met een team van chauffeurs brengen wij verschillende mensen naar onze kerken. U wordt thuisgebracht!
Lees verder

Je hebt geen kind aan ze

Voor de allerkleinsten van 0 tot en met 4 jaar is er een oppasdienst. Bij de kerk aan de De Haven kun je terecht in het wijkgebouw achter de kerk, ‘De Haven’. Bij de Ambrosiuskerk kun je terecht in zaal 4, de ontvangstcommissie wijst u de weg. De oppasdienst is aanwezig van 9.45 uur tot na de dienst.
Lees verder

Preek van de week

Uit een preek neem je altijd wel wat mee. Maar wat werd er ook al weer gezegd? Op onze preekblog kun je de preken nog eens rustig nalezen. Heb je vragen daarover? Reageer en je krijgt gegarandeerd dezelfde week antwoord!
Lees verder

Avondmaal

De viering van het avondmaal vindt plaats op de eerste zondag van de oneven maand en op Witte Donderdag. Gasten in de dienst zijn hartelijk welkom aan de Tafel van de Heer. Ook de kinderen zijn welkom.

Lees verder
Kinderkerk
Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is de kinderkerk.
Lees verder
Collectebonnen
Nooit meer met te weinig kleingeld op zak voor de collecte? Help jezelf en ons door collectebonnen van €1,50, €1 en €0,50 bij ons te bestellen. Bovendien komt je gift in aanmerking voor belastingaftrek. Zo kun je meer geven door minder belasting te betalen! Direct collectebonnen bestellen
Lees verder
Lied van de maand
In samenwerking met de Protestants-christelijke Juliana van Stolbergschool maken de Protestantse kerken van Waalwijk een jaarlijks rooster met een lied voor elke maand. Zo werken we aan een gezamenlijk repertoire van kinderliederen. Kinderen en hun ouders komen zo in kerk en school herkenbare liederen tegen.
De liederen krijgen elke maand een plek in de liturgie en komen geregeld terug in kindervieringen.
Lees verder
Jongerendiensten

Je bent of voelt je jong en wilt wat anders: een aantal keer per jaar houden we speciale jongerendiensten. Samen met jou en speciaal voor jou organiseren we deze diensten. Met goede muziek en inspirerende sprekers.
Lees verder

Dopen
Ouders die hun kind willen laten dopen, of vrijblijvend een gesprek willen over de doop of wat dopen inhoudt, kunnen contact opnemen met ds. Bert van der Linden.
Contact
Trouwen
Jullie willen elkaar het ja-woord geven? Geweldig! Als jullie of jouw geloof belangrijk voor jou/jullie is en jullie het een plaats op jullie feestelijke dag willen geven, dan nodigen we jullie graag uit om jullie huwelijk in een van onze kerken te komen vieren. We vertellen jullie graag wat er mogelijk is.
Contact
Uitvaart
Uitvaarten vanuit onze gemeenten worden in overleg met de kerkenraad en de betreffende predikant vastgesteld. U kunt hiervoor contact opnemen met de predikant en/of de scriba. Het kerkgebouw kan besproken worden via de kerkrentmeesters.
Contact
Begraafplaats
De protestantse gemeente heeft een eigen begraafplaats aan het wandelpark in Waalwijk. Gemeente leden kunnen daar begraven worden.
Naast begraven is het ook mogelijk om een urn te plaatsen in één van de urnenzuilen.

Lees verder
Kerkomroep

De kerkdiensten kun je op Kerkomroep live en achteraf beluisteren. Ideaal om op een ander moment of gewoon thuis of waar dan ook de dienst mee te maken. In de agenda kun je de liederen terugvinden die gezongen gaan worden en meer lezen over het thema.
Lees verder

Bezoek ons:

Kerk aan de Haven

Grotestraat 121
5141 JP WAALWIJK

Ambrosiuskerk

Ambrosiusweg 25
5142 AA WAALWIJK

Zalencentrum t Anker (naast Ambrosiuskerk)

Mgr. Prinsenstraat 7
5142 SP WAALWIJK

PGML

De Protestantse Gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband van PKN kerken
PGML : Protestantse Gemeente Midden Langstraat.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de PKN kerken die hiervan onderdeel uitmaken.

Wij zijn Protestant!

Leven. Zoeken. Geloven. Dat willen wij als protestantse gemeente in Waalwijk.
In onze gemeente helpen we iedereen die meer geloof in zijn leven wil toelaten.

We ondersteunen mensen die zoeken naar God. En we zijn enthousiast over ons leven dat we met elkaar delen.

Wij vieren en zien naar elkaar om. Samen zetten we ons in voor onze jeugd, voor de samenleving en voor de verdieping van ons geloof. Neem gerust contact op als je een vraag hebt. Wij zijn er voor jou!

Ds. Bert van der Linden | 0416-332323 | 06-88446753
dsbertvanderlinden@pgwaalwijk.nl

Ds. Marleen Bloklander | 0416-769008
dsmarleenbloklander@pgwaalwijk.nl

Bij ons in de buurt

Waalwijk ligt midden in de Langstraat. De stad is groot geworden in de schoenenindustrie, waar Greve en Van Haren de bekendste merken zijn. In het schoenenmuseum is dat te beleven. In de prachtige omgeving kun je genieten van rust en avontuur.

De Loonse- en Drunense duinen zijn om de hoek te vinden voor een spirituele wandeling. En voor een thrill-ride ligt op 5 kilometer de Efteling.

Te gast op één van de campings in Kaatsheuvel of Efteling Bosrijk? Wees welkom in onze vieringen en activiteiten om ons enthousiasme te ervaren!

Geef

Geef aan wat je waardevol vindt. Help ons werk te kunnen blijven maken van het Evangelie!

Onze gemeente steunt diverse projecten en geeft ook incidentele noodhulp voor individuele of massale nood. Steun onze diaconie daarom met een gift op NL13RABO0165864680, of geef direct.

In onze gemeente zetten vele vrijwilligers zich in voor de vieringen, het omzien naar elkaar, het onderhoud van de gebouwen en het werk in de samenleving.

Daarnaast zetten we beroepskrachten in om met ons de plannen uit te voeren. Ook willen we onze gebouwen bij de tijd houden en onderhouden om in samen te kunnen blijven komen. Met jouw gift maak je dit mogelijk!

Steun onze kerk daarom met een gift op NL41FVLB0699844967, of geef direct in onze webwinkel.

Wij zijn een ANBI-geregistreerde instelling:

ANBI kerk
ANBI Diaconie

Privacy statement