Kennismaken

Welkom

Ben je geïnteresseerd in de kerk of in het geloof van christenen? Er kunnen allerlei momenten in je leven zijn dat de kerk iets te bieden heeft. Wil je de kerk van binnen bekijken? Mensen ontmoeten? Ga je trouwen of heb je een kind gekregen en wil je het geloof daarbij betrekken? Wil je tot rust komen? Moet je iemand begraven? Loop gerust (digitaal) binnen. Je bent welkom!

Meer weten over geloven?
Als protestantse gelovigen beseffen we dat er meer is in het leven. Dat blijkt bijvoorbeeld bij momenten van geluk, maar ook als het schuurt in ons dagelijks leven of in de samenleving. Waar kun je doorvragen als je denkt dat er meer is dan wonen, werken, winkelen, uitgaan? Waar vind je hoop? Hoe vind je tijd voor rust en bezinning in je agenda? Is er een gemeenschap waar je welkom bent zoals je bent, met of zonder succesverhaal?

Weet dat onze kerkdeur voor jou open staat.
Zoekers, twijfelaars en critici: welkom. We staan open voor gesprek. Wil je je eerst oriënteren? Gebruik dan deze website als uitgangspunt!

Wij hopen dat je door het bekijken van onze website even enthousiast over onze gemeente wordt als wij al zijn. Graag nodigen wij je uit om een kerkdienst te bezoeken of om mee te doen met één van de anderen activiteiten die geboden worden.

Ook kinderen zijn van harte welkom. Voor de jongsten is er oppasdienst en voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er kinderkerk tijdens een gedeelte van de dienst. Kinderen worden bij ons ook betrokken bij het avondmaal.

De meeste diensten beginnen om 10.00 uur op zondagmorgen. We zingen meestal uit het nieuwe Liedboek (2013) en lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV 2004). In verschillende kringen en bijbelstudies is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan over je vragen en de betekenis die je geloof kan hebben voor je leven.

Bezoek ons:

Kerk aan de Haven

Grotestraat 121
5141 JP WAALWIJK

Ambrosiuskerk

Ambrosiusweg 25
5142 AA WAALWIJK

Zalencentrum t Anker (naast Ambrosiuskerk)

Mgr. Prinsenstraat 7
5142 SP WAALWIJK

PGML

De Protestantse Gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband van PKN kerken
PGML : Protestantse Gemeente Midden Langstraat.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de PKN kerken die hiervan onderdeel uitmaken.

Wij zijn Protestant!

Leven. Zoeken. Geloven. Dat willen wij als protestantse gemeente in Waalwijk.
In onze gemeente helpen we iedereen die meer geloof in zijn leven wil toelaten.

We ondersteunen mensen die zoeken naar God. En we zijn enthousiast over ons leven dat we met elkaar delen.

Wij vieren en zien naar elkaar om. Samen zetten we ons in voor onze jeugd, voor de samenleving en voor de verdieping van ons geloof. Neem gerust contact op als je een vraag hebt. Wij zijn er voor jou!

Ds. Bert van der Linden | 0416-332323 | 06-88446753
dsbertvanderlinden@pgwaalwijk.nl

Ds. Marleen Bloklander | 0416-769008
dsmarleenbloklander@pgwaalwijk.nl

Bij ons in de buurt

Waalwijk ligt midden in de Langstraat. De stad is groot geworden in de schoenenindustrie, waar Greve en Van Haren de bekendste merken zijn. In het schoenenmuseum is dat te beleven. In de prachtige omgeving kun je genieten van rust en avontuur.

De Loonse- en Drunense duinen zijn om de hoek te vinden voor een spirituele wandeling. En voor een thrill-ride ligt op 5 kilometer de Efteling.

Te gast op één van de campings in Kaatsheuvel of Efteling Bosrijk? Wees welkom in onze vieringen en activiteiten om ons enthousiasme te ervaren!

Geef

Geef aan wat je waardevol vindt. Help ons werk te kunnen blijven maken van het Evangelie!

Onze gemeente steunt diverse projecten en geeft ook incidentele noodhulp voor individuele of massale nood. Steun onze diaconie daarom met een gift op NL13RABO0165864680, of geef direct.

In onze gemeente zetten vele vrijwilligers zich in voor de vieringen, het omzien naar elkaar, het onderhoud van de gebouwen en het werk in de samenleving.

Daarnaast zetten we beroepskrachten in om met ons de plannen uit te voeren. Ook willen we onze gebouwen bij de tijd houden en onderhouden om in samen te kunnen blijven komen. Met jouw gift maak je dit mogelijk!

Steun onze kerk daarom met een gift op NL41FVLB0699844967, of geef direct in onze webwinkel.

Wij zijn een ANBI-geregistreerde instelling:

ANBI kerk
ANBI Diaconie

Privacy statement