Datum/Tijd
31/01/2016 19:30 uur

Locatie
Ambrosiuskerk

Categorieën


AFTER PASSION MET MATTHIJN BUWALDA

De sing en songwriter Matthijn Buwalda komt zondagavond 31 januari naar Waalwijk. Met een zevental eigen geschreven songs reflecteert hij op het thema After Passion in de jongerendienst in de Ambrosiuskerk.

Matthijn BuwaldaIn de laatste scene van The Passion 2015 zingt Jim de Groot als de opgestane Jezus het laatste lied ‘Open je ogen’ van BLØF. Daarna de aftiteling en afgelopen was het. In het Bijbelboek Handelingen gaat het verhaal over Jezus, die van de aardbodem verdwenen lijkt, verder. Zijn volgelingen pakken enthousiast zijn missie op. After Passion presenteert in een themadienst de passie van de volgende episode. Jongeren uit Waalwijk en regio presenteren zelf wat hen uit het vervolg raakt of tegenstaat. Filmbeelden en korte teksten wikkelen de rode draad verder af.

Matthijn Buwalda, theatermaker en columnist voor het blad Eva en het radioprogramma EO Door de week, zal de avond openen met het lied ‘Nog één rivier’, waarvoor hij in 2015 de Zilverenduifaward in de categorie ‘Beste Lied’ won. Een aantal van zijn liederen is opgenomen in de bundels Opwekkingsliederen en Life@opwekking. In After Passion zal hij zijn gehoor onder andere met ‘Vuur’, ‘Staak de strijd’, ‘Een berg rede’ en ‘Maar als het donker wordt’ meenemen in zijn wereld van geloofsverbeelding .

De themadienst van de Protestantse Gemeente te Waalwijk wordt gehouden in de Ambrosiuskerk op 31 januari en begint om 19.30 uur. Bert der Linden, predikant van de Kerk aan de Haven, voert de regie. Wie verder wil met The Passion, kan terecht bij After Passion.