Datum/Tijd
29/03/2020 10:00 - 11:30 uur

Locatie
Ambrosiuskerk

Categorieën


Vijfde zondag van de Veertigdagentijd
10.00 u via kerkomroep.nl
Voorganger: ds. Bert van der Linden
Organist: Nico Olie
13.00 u via live stream youtube
Voorganger: ds. Bert van der Linden
Pianist: Ben de Rooij

Al weken beheerst het coronavirus het openbare leven en ons privéleven. En niet alleen ons leven. Zo’n beetje de hele wereld staat op z’n kop door de slachtoffers die dit virus maakt. In de strijd tegen deze onzichtbare vijand lijken we steeds maar achter de feiten aan te rennen. De onzekerheid over hoe en wanneer dit af gaat lopen verontrust ons. Een ware beproeving!

Deze onwerkelijke situatie maakt heel wat los bij ons. Mensen komen in de overlevingsstand te staan. Er wordt gehamsterd. Zorgen, angst omtrent het eigen lot wakkeren het eigenbelang aan.

De crisis maakt ook veel moois los. Wie had verwacht dat er zoveel solidariteit in onze individualistische samenleving kon ontwaken? Het appel dat er van onze bedreigde, kwetsbare medemens uitgaat, lijkt ons meer mens te maken. Met ‘meer mens’ bedoelt de Bijbel, een mens zoals zijn Schepper voor ogen staat. ‘Meer mens’ dat is het thema van deze dienst.

De liederen zullen door enkele gemeenteleden in de kerk worden gezongen. Neem thuis uw Liedboek erbij om de woorden te kunnen volgen en/of mee te zingen!

Lezingen: Jeremia 18 : 1 – 6 en 1 Korintiërs 10 : 12 – 13
Liederen: 556 : 1, 2 en 3, 25 : 2 en 4, 973 (lied van de maand),
538 : 1, 3 en 4, 909 en 542.