Datum/Tijd
17/11/2014 00:00 uur

Locatie
Theater De Leest

Categorieën


Film is als geen ander medium een venster op de wereld. Film doet iets met de kijker, maar de kijker doet óók iets met de film. Deze cursus helpt om het onderscheidingsvermogen te oefenen en levert veel achtergrondkennis op waardoor film kijken een nog mooiere ervaring wordt.

Op de eerste twee cursusavonden worden theoretische inzichten uit het wetenschapsgebied film & theologie gedeeld. Uiteraard wordt de theorie geïllustreerd met veel fragmenten en is er volop ruimte voor discussie. Op de derde avond wordt het geleerde in praktijk gebracht door gezamenlijk een film te bekijken: “Dorsvloer vol confetti”. We beginnen met een korte inleiding en bespreken de film samen na. Deelnemers aan de cursus ontvangen een gratis reader.

De cursus wordt gegeven door Rinke van Hell (FilmWijzer!). Zij promoveert op de relatie tussen film en theologie en is docent aan de Christelijke Hogeschool Ede en Fontys Hogescholen. Daarnaast is zij freelance filmrecensent voor het Nederlands Dagblad en De Nieuwe Koers. Ze verzorgt geregeld lezingen en cursussen in filmtheaters en kerken.

Leden van de filmwerkgroep: Jaap Buijs, John de Gardeijn, ds. Bert van der Linden, Ellis Vervoorn, Mariëtte de Vink.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.