Winters avontuur voor Stichting Mission Possible

In 8 dagen heen en weer naar de Noordkaap

WAALWIJK Een tocht van ruim 7.500 km, kris kras door Scandinavië naar de Noordkaap in acht dagen tijd. Dit alles om geld op te halen voor het opvangtehuis van de organisatie Mission Possible in Oefa. Dat de tocht gaat plaatsvinden hartje winter maakt de uitdaging alleen maar groter.

Het initiatief van de actie komt van Martin Boeije, gemeentelid van de Kerk aan de Haven. Als donateur is hij, net als onze gemeente, al jaren betrokken bij het werk van Mission Possible en is onder de indruk geraakt van het werk wat door de stichting in o.a. Rusland wordt gedaan. Om het werk van Mission Possible onder de aandacht te brengen van een groter publiek kwam Martin op het idee om een team in te schrijven voor de ScanCoveryTrial.

Noordkaap Martin-Bert

ScanCoveryTrial is een autotoertocht die in 8 dagen tijd kris kras door Scandinavië gaat. Ruim 7.500 kilometer onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel minus 40 graden Celsius. Strikte naleving van de verkeersregels zijn van essentieel belang voor het wedstrijdelement. Er doen zo’n 80 teams mee, waarbij elk team individueel en per etappe op GPS-coördinaten een ideale tijd moet rijden. Vooraf is niet bekend hoe de route loopt. Wel is bekend dat deze editie van de ScanCoveryTrial de Noordkaap aan zal doen. Martin heeft de ScanCoveryTrial al vier keer eerder gereden. “Het is een fantastisch avontuur maar ook een enorme uitdaging. De natuur is schitterend maar het is ook een zeer vermoeiende tocht. Het inschrijfgeld betalen we zelf; de auto, een Volvo XC90, waarmee we de reis gaan maken is beschikbaar gesteld door Volvo-dealer van Roosmalen uit Waalwijk; zij zorgen ook voor de brandstofkosten en de winterbanden; hierdoor kunnen alle donaties naar Mission Possible.”

Dit keer wordt Martin vergezeld door Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland. Hij is blij met de actie. “Al jaren richt Mission Possible zich op hulpverlening aan kinderen uit probleemgezinnen, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in o.a. Rusland en Oekraïne. Bert: “Voor ons is deze actie heel erg belangrijk. Het stelt ons niet alleen in staat om kinderen in onze opvang te helpen maar laat ook zien dat er mensen zijn die zich hun lot aantrekken. Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen in Rusland. In acht verschillende steden in Rusland heeft Mission Possible opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken.

Martin en Bert hopen dat u hen niet alleen gaat volgen op deze tocht, maar vooral ook Mission Possible wilt steunen met een gift. Iedereen (die een donatie doet) wordt uitgenodigd om lid te worden van onze speciale Facebook-pagina (zoek op: “Scan Covery Trial 2016 Team 75”) om zo onze belevenissen tijdens de voorbereiding en tijdens de reis naar de Noordkaap te volgen. Naast de speciale Facebook-pagina maken we een blog met reisverhalen en foto’s en filmpjes van onze tocht“.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Boeije 06 53263422, mboeije@home.nl of met Bert Dokter 0595 438672 / 06 28364756, info@missionpossible.nl, www.missionpossible.nl

Geef een reactie