Woensdag 27 juni op de Juliana van Stolbergschool

Vrolijke dans en zang van Watoto kinderkoor

Het Watoto kinderkoor uit Oeganda komt een geweldige avond verzorgen met zang en dans. Op woensdag 27 juni treden ze op op de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert met als thema Signs & Wonders begint om 19.00u. Toegang is gratis. Er is een collecte voor Watoto in Oeganda.

Esther Kahangi was achtergelaten als te vroeggeboren baby in een ziekenhuis in Kampala.

Ze werd gered door Watoto. Nu is ze een gezonde, vrolijke achtjarige die rondtoert met het Watoto-koor. “Ik ben zo enthousiast over het concert ‘Signs & Wonders’. Ik weet dat ik een wonder ben omdat God mij heeft aangenomen als Zijn kind!”

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees)kinderen in Afrika én Nederland. Al 85 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en binnenkort bij u in de buurt.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Het Watoto kinderkoor wordt op de school ontvangen door een enthousiaste groep vrijwilligers die dit concert en de organisatie daarvan aanboden aan hun school. ’s Ochtends komt het koor een optreden geven voor de groepen, waarna ze met hun schoolwerk aan de slag gaan. ’s Avonds eten ze met hun gastgezinnen en belangstellenden op school, waarna ze een fantastisch concert zullen geven. De bedoeling van de organisatie is om dat buiten te doen vanaf een trailer voor het schoolplein, zodat zoveel mogelijk mensen dit concert kunnen meemaken. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Willem van Oranje College. De Juliana van Stolbergschool is te vinden aan de Woeringenlaan 20 in Waalwijk. Toegang is gratis. Er is een collecte voor het Watoto project in Oeganda, dat het koor met hun concerten promoot.

Datum: woensdag 27 juni 2018

Tijd: 19.00u

Locatie: Juliana van Stolbergschool, Woeringenlaan 20, Waalwijk (bij slecht weer: Willem van Oranje College, De Gaard 4, Waalwijk)

De toegang is gratis.

Meer informatie: Meer informatie over Watoto: www.watoto.com

Geef een reactie