Ds. Otto Grevink tevens aan de slag als internetdominee

Persfoto Otto Grevink (c) Marieke Viergever

Foto: Marieke Viergever

Vanaf 1 juni zal ds. Otto Grevink naast zijn werk als wijkpredikant van de Ambrosiuskerk voor 8 uur per week aan de slag gaan als dominee van internetkerk Mijnkerk.nl. Deze internetkerk is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland, die drie jaar geleden gestart is. Morgen, op vrijdag 8 april, vindt de officiële bekendmaking hiervan plaats vanuit het Landelijk Dienstencentrum in Utrecht. Ds. Otto zal dan de zegen meekrijgen van ds. Fred Omvlee, die Mijnkerk.nl de afgelopen jaren een gezicht gaf. Hij gaat samenwerken met internetdominee Janneke Nijboer, die tot nu toe nog als vrijwilliger voor de internetkerk werkte. Samen met een nieuwe hoofdredacteur Marrit van Luxemburg en anderen vormen zij het team rondom Mijnkerk.nl.

In de wijk- en algemene kerkenraad is gesproken over deze benoeming tot internetdominee. Hij kan deze functie doen naast zijn functie als wijkpredikant. Ds. Otto is aangesteld voor 80% van een voltijds dienstverband. Dat is rond de 30 uur in de week. Aan de functie van internetdominee voor 8 uur per week zit geen vaste werkdag gekoppeld. Hij kan bovendien veel naar verwachting uit huis doen op het internet. Dat betekent dat hij voor crisispastoraat, uitvaarten e.d. op dezelfde wijze bereikbaar en inzetbaar blijft, binnen de grenzen van zijn aanstelling.
De benoeming gaat in op het moment dat ds. Otto zijn missionaire specialisatie heeft afgerond en er tijd voor hem vrijkomt. We wensen ds. Otto en zijn team veel inspiratie en zegen toe in hun werk.

Geef een reactie