Kerk op weg naar 2025: Terug naar de basis!
kerk2025

De kerk moet terug naar haar basis. Back to Basics! Het is zo gemakkelijk gezegd, maar wat is de basis van de kerk? Waar draait het nu echt om in het geloof? Over deze vragen zal de scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), dr. Arjan Plaisier een lezing houden.

Volgens ds. Plaisier is back to basics lef hebben om met een woord in de wereld te staan en met de daad dit te bevestigen: een relevante en open kerk, ook als het gaat om de grote vragen in de samenleving.

Bij het back to basics hoort dat je eerlijk en kritisch naar de organisatie van de kerk kijkt. Teveel in ons huidige kerk-zijn is gebaseerd op een bestuurs- en vergadercultuur die is weggesleten. Het zal lichter moeten, ook al omdat we het met minder mensen en middelen moeten doen. In het rapport worden voorstellen gedaan om anders verder te gaan met als sleutelbegrippen: ruimte, transparantie en eenvoud. En om zo energie vrij te maken voor de kern van kerk-zijn. Voor sommigen gaan deze voorstellen wellicht te ver, voor anderen niet ver genoeg of zouden ze anders moeten.

Lees het rapport over Kerk 2025 ‘Waar een Woord is is een weg’ hier!

Wanneer:            Donderdag 11 februari 2016, 20.00 uur

Waar:                 Ontmoetingscentrum De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk

Contactpersoon:  Dick Kievith, email: dick@kievith.nl , tel. 0416-282144

 

Geef een reactie