Koffiedrinken na een dienst gaat op dit moment niet. Er is wel een alternatief, waarvan de Protestantse Gemeente in Drunen al enkele weken gebruik maakt. Na de kerkdienst thuis te hebben gevolgd, zoeken gemeenteleden contact met elkaar via de laptop of de tablet. Deze moeten wel voorzien zijn van een cameraatje en een microfoon.

Het digitaal koffie drinken gaat dan als volgt: gemeenteleden krijgen zondag na de dienst via hun email een link toegestuurd van een contactpersoon. Dat kan een ambtsdrager zijn, de predikant of een ander gemeentelid, die als gastheer of -vrouw wil optreden.
Een paar namen: ds. Marleen Bloklander, ds. Bert van der Linden, Sjany Metz en Albert en Mariëtte de Vink.
Ds. Bert van der Linden zal in ieder geval zondag ‘zoomen’ met de basiscatechisanten.
Klikt men de toegestuurde link aan, dan komt men terecht op een scherm van het programma Zoom. Even
klikken en meer hoeft u niet te doen. De betreffende gastheer of gastvrouw is vervolgens te zien en gemeenteleden die de link ook hebben aangeklikt. Voor  het geluid en beeld wijzen icoontjes op het scherm vrij eenvoudig de weg. Het gesprek met elkaar kan beginnen.

Scholen maken gebruik van Zoom om met groepjes leerlingen thuis tegelijkertijd te praten. Bedrijven houden op deze digitale manier vergaderingen met thuiswerkers. Goed voorbeeld, doet de kerk volgen. Als u of jij uiterlijk zaterdag 16 mei een berichtje via e-mail stuurt naar ds. Bert van der Linden met de mededeling dat u mee
wilt doen, dan zal hij zorgen dat u of jij a.s. zondag kort voor 11.00 uur via de mail een link ontvangt om digitaal
aan te schuiven bij de andere deelnemers.

Niet iedereen heeft een laptop of tablet thuis om a.s. zondag digitaal met elkaar koffie te drinken. Niet iedereen is er even goed op thuis. Wellicht dat anderen – kinderen, buren, vrienden – deze gemeenteleden hierbij van dienst willen zijn.

Geef een reactie