Kind&Kerkviering in de Ambrosiuskerk op zondag 29 oktober

Hamsteréééén in Ambrosiuskerk

Viering voor kinderen over verzamelen zamelt in voor Voedselbank

 We verzamelen wat af: in het bos, bij de supermarkt. Het thema van de Kind&Kerkviering in de Ambrosiuskerk op zondag 29 oktober is daarom Hamsterééééén! Er zijn mooie verhalen, vrolijke liedjes, leuke filmpjes en gezellige activiteiten. De viering begint om 10.00u. Vanwege de wintertijd mag je een uurtje langer slapen! Er worden ook dubbele exemplaren die over zijn van supermarktacties ingezameld voor de Voedselbank. Dominee Otto Grevink, verbonden aan een van de Waalwijkse basisscholen, gaat voor en Jasper Otten speelt piano.

De herfst is het seizoen van verzamelen: blaadjes, eikeltjes, kastanjes. Ook de supermarkten spreken ons aan op onze verzamelwoede: Wonderlijke Wereldplaatjes, Medaillons van Symbolica, Emoji’s. Leuk voor kinderen en andere acties zijn weer meer gericht op ouders. Die verzamelen ook van alles. Waarom verzamelen we en wat kunnen we ermee doen? Tijdens de Kind&Kerkviering in de Ambrosiuskerk van komende zondag 29 oktober staan we hierbij stil met mooie verhalen, vrolijke liedjes, leuke filmpjes en gezellige activiteiten. Want ook in de Bijbel wordt er verzameld, om het later weer uit te kunnen delen. Daarom hebben we een actie bedacht: de Voedselbank ontvangt heel graag Wereldplaatjes, Medaillons en Emoji’s die je over hebt, dubbel hebt, of niet meer hoeft te hebben. Daar kunnen we andere kinderen weer heel blij mee maken! Doe je mee? Na de viering kunnen we nog gezellig wat lekkers drinken en is er koffie en thee voor de volwassenen.

De Kind&Kerkviering is een initiatief van de Kinderkerk van de Protestantse Gemeente Waalwijk. Omdat kinderen en hun ouders steeds minder vaak naar de kerk kwamen liepen ze elkaar steeds vaker mis. Daarom is anderhalf jaar geleden de Kind&Kerkviering bedacht om met elkaar naartoe te gaan: met het hele gezin en met zoveel mogelijk gezinnen samen, bekend en minder bekend met de kerk. De viering is voor iedereen toegankelijk.

De Kind&Kerkviering is een viering voor iedereen en gericht op kinderen in taal, muziek, media en activiteiten. De kinderen mogen vooraan komen zitten. De bijbel die gebruikt wordt is de Samenleesbijbel. Dit is een Bijbel in Gewone Taal met 3 routes door de bijbel heen voor kinderen van 8-12 jaar, die thuis gebruikt kan worden (en op school). Een bijbel ‘van thuis’ dus. Verschillende kinderliederen uit het nieuwe Liedboek maar ook uit de nieuwe protestants-evangelische bundel Hemelhoog komen hierin aan bod met live-muziek of film. Er wordt filmmateriaal gebruikt en korte clips met een verbeelding van het verhaal, een muziekclip, of een filmpje dat iets illustreert. En er is een doe-activiteit, liefst in het begin om de kinderen erbij te betrekken, en gedurende de dienst een keer, om ze erbij te houden. De preek is een korte interactieve vertelling van 5 minuten. Er is in het verleden tweemaal samenwerking geweest met de jeugddiaconie over een diaconaal project (adoptiekinderen). Na de dienst is er koffiedrinken, waar veel ouders blijven hangen om elkaar te ontmoeten. De diensten worden door jong én oud als positief ervaren. De aanwezigheid van kinderen alleen al bemoedigt en iedereen kan er iets van meenemen.

De viering wordt gehouden door de Protestantse Gemeente Waalwijk in de Ambrosiuskerk die ligt aan de Ambrosiusweg 25 in Waalwijk.

Geef een reactie

Bezoek ons:

Kerk aan de Haven

Grotestraat 121
5141 JP WAALWIJK

Ambrosiuskerk

Ambrosiusweg 25
5142 AA WAALWIJK

Zalencentrum t Anker (naast Ambrosiuskerk)

Mgr. Prinsenstraat 7
5142 SP WAALWIJK

PGML

De Protestantse Gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband van PKN kerken
PGML : Protestantse Gemeente Midden Langstraat.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de PKN kerken die hiervan onderdeel uitmaken.

Wij zijn Protestant!

Leven. Zoeken. Geloven. Dat willen wij als protestantse gemeente in Waalwijk.
In onze gemeente helpen we iedereen die meer geloof in zijn leven wil toelaten.

We ondersteunen mensen die zoeken naar God. En we zijn enthousiast over ons leven dat we met elkaar delen.

Wij vieren en zien naar elkaar om. Samen zetten we ons in voor onze jeugd, voor de samenleving en voor de verdieping van ons geloof. Neem gerust contact op als je een vraag hebt. Wij zijn er voor jou!

Ds. Bert van der Linden | 0416-332323 | 06-88446753
dsbertvanderlinden@pgwaalwijk.nl

Ds. Marleen Bloklander | 0416-769008
dsmarleenbloklander@pgwaalwijk.nl

Bij ons in de buurt

Waalwijk ligt midden in de Langstraat. De stad is groot geworden in de schoenenindustrie, waar Greve en Van Haren de bekendste merken zijn. In het schoenenmuseum is dat te beleven. In de prachtige omgeving kun je genieten van rust en avontuur.

De Loonse- en Drunense duinen zijn om de hoek te vinden voor een spirituele wandeling. En voor een thrill-ride ligt op 5 kilometer de Efteling.

Te gast op één van de campings in Kaatsheuvel of Efteling Bosrijk? Wees welkom in onze vieringen en activiteiten om ons enthousiasme te ervaren!

Geef

Geef aan wat je waardevol vindt. Help ons werk te kunnen blijven maken van het Evangelie!

Onze gemeente steunt diverse projecten en geeft ook incidentele noodhulp voor individuele of massale nood. Steun onze diaconie daarom met een gift op NL13RABO0165864680, of geef direct.

In onze gemeente zetten vele vrijwilligers zich in voor de vieringen, het omzien naar elkaar, het onderhoud van de gebouwen en het werk in de samenleving.

Daarnaast zetten we beroepskrachten in om met ons de plannen uit te voeren. Ook willen we onze gebouwen bij de tijd houden en onderhouden om in samen te kunnen blijven komen. Met jouw gift maak je dit mogelijk!

Steun onze kerk daarom met een gift op NL41FVLB0699844967, of geef direct in onze webwinkel.

Wij zijn een ANBI-geregistreerde instelling:

ANBI kerk
ANBI Diaconie