Sjakie en de kerstballenfabriek

Jaarlijks kinderkersttheaterfeest geïnspireerd op bekende film 

poster_kerst_kleinElk jaar is het feest om de laatste zondag voor Kerst in de Ambrosiuskerk. Zo’n honderd kinderen bezoeken elk jaar het Kinderkersttheaterfeest. Het script is door gemeenteleden geschreven en wordt door anderen uit de kerk gespeeld. Dit jaar gaat het verhaal over Sjakie en de kerstballenfabriek. Een kinderkoor van meer dan 35 oempaloempa’s zingt liedjes tijdens het theaterspel. Samen komen ze uiteindelijk bij de kerststal uit. Ook benieuwd? Het feest begint op zondag 20 december om 10.00u in de Ambrosiuskerk. Vanaf 9.45u worden er kerstliedjes gezongen. Van harte welkom. De toegang is vrij.

Meneer Bal runt al veertig jaar de kerstballenfabriek. Tijd voor een opvolger, vindt hij. Maar wie is er geschikt? Een aantal mensen zullen uitgekozen worden om hun talenten te laten zien in een test. Ook Sjakie mag mee. Hij neemt iets mee de fabriek in over het kerstverhaal. Het wordt een bijzondere dag alle kandidaten. Een koor van oempaloempa’s helpt meneer Bal en mevrouw Piek op deze dag. Zit er een geschikte opvolger tussen?

Het jaarlijkse kinderkersttheaterfeest van de Ambrosiuskerk bestaat uit een eigentijds theaterstuk dat geschreven en gespeeld wordt door gemeenteleden. Zij maken ook het kleurrijke decor. Kinderen worden hier via het koortje en enkele rollen bij betrokken. Uiteindelijk komt het theaterstuk altijd uit bij de kerststal, waar het kerstverhaal begonnen is. De geboorte van Jezus inspireert de voorbereidingsgroep om op een nieuwe manier de aandacht te richten op deze bijzondere gebeurtenis.

Het script is dit jaar geschreven door Maike en Huberto van de Schuit en Geo van der Velden. De regie is in handen van Sandra Gaakeer, die samen met Marieke Wagemakers en ds. Otto Grevink, de voorganger in de dienst, het kinderkerstkoortje leidt.

Geef een reactie