Nieuwe Kind&Kerkviering 6 maart Ambrosiuskerk: Het Feestmaal

lego avondmaalOp zondag 6 maart wordt een nieuwe Kind&Kerkviering gehouden in de Ambrosiuskerk. De Kind&Kerkviering is een nieuwe vorm van vieren met het oog op kinderen in de basisschoolleeftijd. Eerdere vieringen vorig jaar sloegen erg aan. De viering is voor jong en oud. De jongsten mogen vooraan komen zitten zodat ze alles goed kunnen zien en horen. We zingen liedjes die bekend voor hen zijn. We lezen verhalen in een begrijpelijke taal uit de Samenleesbijbel. We kijken filmpjes daarbij. En dit keer, heel bijzonder: we gaan met elkaar aan tafel.  Het thema is: Het Feestmaal.

Tijdens de viering luisteren we naar het verhaal van de Verloren Zoon met een heel bijzonder filmpje op de achtergrond. De vader in het verhaal heet zijn zoon welkom thuis, als hij berooid en vol spijt met de staart tussen de benen naar huis komt. En zijn vader richt een feestmaal voor hem aan. Een nieuw begin. Zijn zoon leeft weer!

In de Bijbel vinden we een ander belangrijk verhaal over een feestmaal: de maaltijd van het Joodse Paasfeest. Die maaltijd vertelt het verhaal over de bevrijding uit Egypte aan de hand van verschillende gerechten. Kinderen vinden het altijd heel leuk om te proeven en het verhaal te horen en de beelden erbij te zien. Noot voor de ouders: er is aandacht voor allergieën!

Dit Joodse Paasfeestmaal was de maaltijd die Jezus at en dronk bij het Laatste Avondmaal. Uit deze maaltijd pakte hij brood en wijn. Het brood dat hij zijn lichaam noemde. En de wijn die hij zijn bloed noemde. Zoals ons voedsel leven geeft, zo geeft Jezus zijn leven voor ons. En deelt hij zijn leven uit. Aan iedereen die het wil ontvangen. Tijdens de feestelijke maaltijd verwijzen we met het brood en de druivensap naar de maaltijd die we later in de kerk zijn gaan vieren: het Avondmaal. Dat vieren we daarna met alle oudere gemeenteleden lopend langs brood en wijn/druivensap. Met de kinderen worden dan aan hun lange tafel liedjes gezongen.

Kom je ook? De Kind&Kerkviering start om 10.00u. Na de dienst kunnen we met elkaar napraten met limonade, thee en koffie.

We zingen o.a.:

Welkom iedereen
Goedemorgen welkom allemaal, lied 288
Stil is de straat, lied 1003
God, soms is het donker, lied 854
Welkom thuis
Voor ieder van ons een plaats aan de tafel, lied 388
Hoe kwam Mozes door de rode zee? Hemelhoog lied 59
Als God zijn stem doet horen, Hemelhoog lied 260
Voor mij is geluk, lied 783

 

Geef een reactie