Jongeren4ing in de Juliana van Stolbergschool a.s. zaterdag 8 oktober 19.30u

jongeren4ing-2Niet op zondagochtend, maar op zaterdagavond. Niet in de kerk, maar in een basisschool. Jongeren van de Protestantse Gemeente Waalwijk houden hun eigen viering op zaterdag 8 oktober om 19.30u in de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk. Alle jongeren zijn welkom voor een ontspannen en zinvolle avond die duurt tot 21.00u.

“Jongeren hebben aangegeven dat ze iets anders willen dan de traditionele jongerendiensten”, zegt initiatiefnemer ds. Otto Grevink. “Ze vertellen dat ze liever onder elkaar zijn en met elkaar praten over een onderwerp naar aanleiding van een inspirerend verhaal. En ze kiezen graag hun eigen muziek, en weten heel goed wat wel en niet kan in een viering.” Locatie en tijd staan daarbij niet vast. “We vinden het belangrijk dát jongeren een viering willen houden op hun manier; waar en wanneer dat dan gebeurt kan hen juist helpen om het hún viering te laten worden.” Het initiatief staat in lijn van recent onderzoek, waarin Harmen van Wijnen pleit voor het ondersteunen van meer organische vormen van kerk voor jongeren. “We willen graag jongeren ondersteunen die hun eigen groepen vormen, en daarin het geloof beleven en met elkaar delen. We willen dat zien als een plaats waar God ook kan handelen en spreken. God gebeurt, zou je kunnen zeggen, en geloof spreekt als jongeren met elkaar bezig zijn rond de Bijbel en zingeving. Ook dat is kerk.”

De avond gaat over anders(om)denken. Je leven andersom denken kan een hele frisse kijk geven op het leven. In de Bijbel gebeurt dat ook. Net even anders naar iets leren kijken. Met een vleugje humor ook, wat de jongeren in de voorbereidingsgroep erg belangrijk vonden. Een avond met zinvolle gesprekken, mooie verhalen, muziek en gezelligheid. Muziek die de jongeren mee uitkozen, in een ontspannen ruimte. De viering ‘Anders(om)denken’ wordt gehouden op zaterdag 8 oktober om 19.30u in de Juliana van Stolbergschool, Woeringenlaan 20.

Geef een reactie