De kracht van de verbeelding van vrede

Interkerkelijke vredesviering in de Antoniuskerk

 Op dinsdag 19 september houden verschillende kerken samen een vredesviering in de Antoniuskerk in het kader van de landelijke Vredesweek. Deze Vredesweek draait dit jaar om de kracht van de verbeelding van vrede. Op verschillende wijzen in woord en beeld en muziek zullen beelden van vrede hun kracht laten zien. Verschillende voorgangers gaan voor. Het gemengd Antoniuskoor onder leiding van Soof van de Berg zal de viering ondersteunen. Aan het orgel speelt Ben Smeets. De viering wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Waalwijk en begint om 19.30u en wordt gehouden aan De Genestetstraat 1 in Waalwijk.

 Sinds een aantal jaren klinkt de roep om vrede steeds luider. Conflicten in Syrië en Irak, maar ook conflicten in Europa in Oekraïne en Turkije voelen erg dichtbij. Vluchtelingen en andere migranten die bij ons een toekomst zoeken komen onze kant op. Conflicten van elders krijgen ook stemmen in ons land. Reden genoeg om voor vrede te bidden. Daarbij roepen we beelden van vrede op die verschillende mensen zullen verwoorden of uitbeelden. Die beelden hebben een kracht die ons hoop mag geven dat er vrede mogelijk is.

Verschillende protestantse kerken van Waalwijk en de rooms-katholieke parochie nemen deel aan deze viering. In het afgelopen jaar is ook samenwerking gezocht met de rooms-katholieke parochie van Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Naast diaken Anton van Diessen en de dominees Henk van Kapel en Otto Grevink zal pastoor Peter Luijckx voorgaan in de viering. Meer informatie is te vinden op Facebook bij de Raad van Kerken Waalwijk: www.facebook.com/RaadvanKerkenWaalwijk.

Geef een reactie