Interkerkelijke vredesviering in de Antoniuskerk

De kracht van de verbeelding van vrede

Interkerkelijke vredesviering in de Antoniuskerk

 Op dinsdag 19 september houden verschillende kerken samen een vredesviering in de Antoniuskerk in het kader van de landelijke Vredesweek. Deze Vredesweek draait dit jaar om de kracht van de verbeelding van vrede. Op verschillende wijzen in woord en beeld en muziek zullen beelden van vrede hun kracht laten zien. Verschillende voorgangers gaan voor. Het gemengd Antoniuskoor onder leiding van Soof van de Berg zal de viering ondersteunen. Aan het orgel speelt Ben Smeets. De viering wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Waalwijk en begint om 19.30u en wordt gehouden aan De Genestetstraat 1 in Waalwijk.

 Sinds een aantal jaren klinkt de roep om vrede steeds luider. Conflicten in Syrië en Irak, maar ook conflicten in Europa in Oekraïne en Turkije voelen erg dichtbij. Vluchtelingen en andere migranten die bij ons een toekomst zoeken komen onze kant op. Conflicten van elders krijgen ook stemmen in ons land. Reden genoeg om voor vrede te bidden. Daarbij roepen we beelden van vrede op die verschillende mensen zullen verwoorden of uitbeelden. Die beelden hebben een kracht die ons hoop mag geven dat er vrede mogelijk is.

Verschillende protestantse kerken van Waalwijk en de rooms-katholieke parochie nemen deel aan deze viering. In het afgelopen jaar is ook samenwerking gezocht met de rooms-katholieke parochie van Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Naast diaken Anton van Diessen en de dominees Henk van Kapel en Otto Grevink zal pastoor Peter Luijckx voorgaan in de viering. Meer informatie is te vinden op Facebook bij de Raad van Kerken Waalwijk: www.facebook.com/RaadvanKerkenWaalwijk.

Geef een reactie

Bezoek ons:

Kerk aan de Haven

Grotestraat 121
5141 JP WAALWIJK

Ambrosiuskerk

Ambrosiusweg 25
5142 AA WAALWIJK

Zalencentrum t Anker (naast Ambrosiuskerk)

Mgr. Prinsenstraat 7
5142 SP WAALWIJK

PGML

De Protestantse Gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband van PKN kerken
PGML : Protestantse Gemeente Midden Langstraat.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de PKN kerken die hiervan onderdeel uitmaken.

Wij zijn Protestant!

Leven. Zoeken. Geloven. Dat willen wij als protestantse gemeente in Waalwijk.
In onze gemeente helpen we iedereen die meer geloof in zijn leven wil toelaten.

We ondersteunen mensen die zoeken naar God. En we zijn enthousiast over ons leven dat we met elkaar delen.

Wij vieren en zien naar elkaar om. Samen zetten we ons in voor onze jeugd, voor de samenleving en voor de verdieping van ons geloof. Neem gerust contact op als je een vraag hebt. Wij zijn er voor jou!

Ds. Bert van der Linden | 0416-332323 | 06-88446753
dsbertvanderlinden@pgwaalwijk.nl

Ds. Marleen Bloklander | 0416-769008
dsmarleenbloklander@pgwaalwijk.nl

Ds. Marlies Schulz | 06-34292536
ds.marliesschulz@pgwaalwijk.nl

Bij ons in de buurt

Waalwijk ligt midden in de Langstraat. De stad is groot geworden in de schoenenindustrie, waar Greve en Van Haren de bekendste merken zijn. In het schoenenmuseum is dat te beleven. In de prachtige omgeving kun je genieten van rust en avontuur.

De Loonse- en Drunense duinen zijn om de hoek te vinden voor een spirituele wandeling. En voor een thrill-ride ligt op 5 kilometer de Efteling.

Te gast op één van de campings in Kaatsheuvel of Efteling Bosrijk? Wees welkom in onze vieringen en activiteiten om ons enthousiasme te ervaren!

Geef

Geef aan wat je waardevol vindt. Help ons werk te kunnen blijven maken van het Evangelie!

Onze gemeente steunt diverse projecten en geeft ook incidentele noodhulp voor individuele of massale nood. Steun onze diaconie daarom met een gift op NL13RABO0165864680, of geef direct.

In onze gemeente zetten vele vrijwilligers zich in voor de vieringen, het omzien naar elkaar, het onderhoud van de gebouwen en het werk in de samenleving.

Daarnaast zetten we beroepskrachten in om met ons de plannen uit te voeren. Ook willen we onze gebouwen bij de tijd houden en onderhouden om in samen te kunnen blijven komen. Met jouw gift maak je dit mogelijk!

Steun onze kerk daarom met een gift op NL41FVLB0699844967, of geef direct in onze webwinkel.

Wij zijn een ANBI-geregistreerde instelling:

ANBI kerk
ANBI Diaconie