Datum/Tijd
13/04/2016 20:00 uur

Locatie
De Brug

Categorieën


vierenvijvenzessenDe Joodse kalender bevat heel wat feesten. Het jaar begint in maart/april met Pasen (Pesach), zeven weken later gevolgd door Pinksteren (Sjevoe’ot). Maar een half jaar na het begin van het religieuze jaar, verspringt op de eerste dag van de zevende maand het jaartal. Je zou dus kunnen zeggen dat Israël twee keer Nieuwjaar viert. In de tweede helft van het jaar is het derde grote feest: Loofhutten (Soekkot). Vlak daarvoor is het Grote Verzoendag (Jom Kippoer). Al deze feesten vind je terug in de eerste vijf boeken van de Bijbel. Maar daarmee is het feesten nog niet voorbij! Rond december is er nog Chanoeka en in februari Poerim.

In Nahum wordt opgeroepen om de feestdagen te vieren. En dat gebeurt, tot op vandaag, uitbundig! Je kunt je afvragen waarom? Wat zit er achter het vieren van die feesten? Het antwoord op deze vraag is, naast wat meer informatie over de feesten, een belangrijk aspect van de presentatie van
ds. Leendert Plug. Ds. Plug is, naast zijn werk in de Hervormde gemeente van Sprang, ook docent op de Theologische Vorming voor gemeenteleden in Aalburg. Zijn vak is Kerk en Israël.

Geef een reactie