Datum/Tijd
31/12/2015 19:30 uur

Locatie
Kerk aan de Haven

Categorieën


Jaarwisselingdienst: ‘Tijd van oorlog, tijd van vrede’

Liturgie jaarwisselingdienst

Let op: deze dienst vindt anders dan in voorgaande jaren in (het koor van) de Kerk aan de Haven plaats

31 december 2015; 19.30 uur; koor van de Kerk aan de Haven; Dirk-Jan Bierenbroodspot en ds. Bert van der Linden

jaarwisselingEr ligt een jaar achter ons van groeiende onveiligheid, wat vooral te wijten is aan de expansie van terroristische activiteiten en gewapende conflicten, en aan de steeds groter wordende aantallen vluchtelingen en ontheemden. Het voelt aan alsof de wereldorde wankelt. Tegen de achtergrond van een wereld die gist van de onrust komen we samen voor de jaarwisselingdienst, dit keer in het koor van de Kerk aan de Haven.

Centraal in de dienst staat het gedicht van Prediker over de tijd met als laatste samenvattende regels ‘Er is een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten. Er is een tijd voor oorlog en er is een tijd voor vrede.’ We zien de tijd aan ons voorbij trekken, zonder dat we alles kunnen begrijpen wat zich daarin afspeelt.
We zingen, bidden en bezinnen ons tegen de achtergrond van het vertrouwen dat de tijden in de hand van God zijn.

Na de dienst zal er een korte jaarwisselingtoespraak gehouden worden. Gezien de actualiteit zal Maaike van Wijk van het Vluchtelingenwerk deze toespraak verzorgen. Zij kijkt terug op het afgelopen jaar en ze zal haar visie op de toekomst met ons delen. Voor muzikale omlijsting zorgt Doortje Koldweij op de harp.

harp doortje

Geef een reactie