Datum/Tijd
17/03/2016 20:00 uur

Locatie
Ontmoetingscentrum De Haven (naast Kerk aan de Haven)

Categorieën


LaatstebijbelboekEen veel voorkomend (voor)oordeel is, dat de Apocalyps (Grieks voor openbaring, onthulling) een moeilijk een ontoegankelijk boek is, dreigend en duister. Om die reden laten velen het boek dicht, zowel thuis als op de kansel. Terwijl anderzijds ieder er wel iets over weet of tenminste het bestaan ervan kent. Het is niet voor niets het Bijbelboek dat door kunstenaars het meest is af- en uitgebeeld, binnen en buiten de kerk. Allerlei bizarre toekomstvoorspellingen zouden aan de visioenen te ontlenen zijn.

De cursus ‘Gefascineerd door het laatste Bijbelboek’ gaat in op de symbolen en verwijzingen naar het Oude Testament. Een verhalende verklaring fungeert als een reisgids door het grillige landschap van de Openbaring van Johannes, zodat de visioenen in deze tijd hun zeggingskracht behouden.

U wordt genodigd om te ontdekken, hoe de visionaire schrijver Johannes zichzelf en anderen op een boeiende manier moed en vertrouwen inspreekt in een moeilijke tijd voor de kerk, toen ‘de zon zwart werd als een rouwkleed.’ (Openbaringen 6 : 12).

Geef een reactie