Eerste Kind&Kerkviering in de Ambrosiuskerk

kinderen-zingenOp zondag 8 november 2015 gaan we iets nieuws doen in de Ambrosiuskerk: een Kind&Kerkviering. Een viering helemaal gericht op kinderen. We blijven met zijn allen in de kerk tijdens de dienst. Samen gaan we met elkaar aan de slag met het Bijbelverhaal. We zingen veel bekende liederen die ook lied van de maand zijn geweest.

Die dienst gaat over dankbaarheid: wat hebben we het afgelopen jaar allemaal gekregen en waar kunnen we God ‘dank je wel’ voor zeggen? En we gaan ook zien niet iedereen evenveel krijgt in de wereld. Het is nogal ongelijk verdeeld in de wereld. Sommige mensen moeten we helpen door iets te geven van wat we zelf hebben gekregen. Je hoort een verhaal over ons financieel adoptiekind Hapiness en over de andere kinderen die we als kerk steunen. Ook zo benieuwd waar Hapiness woont en hoe het met haar gaat?

Kom je ook naar deze gezellige dienst voor jong en oud? We gaan deze liedjes zingen (sommige kun je alvast oefenen als je zin hebt!): lied 288, lied 1003; lied 854; lied 716; lied 218; Hemelhoog lied 353; lied 1006 en lied 783.

We lezen uit de Samenleesbijbel (Bijbel in Gewone Taal):

Spreuken 6: 6-11

Luilak, kijk eens naar de mieren. Kijk goed naar wat ze doen, en leer daarvan. Mieren hebben geen baas of leider, niemand zegt wat ze moeten doen. Toch verzamelen ze in de zomer hun eten. Ze zorgen voor een goede voorraad voor de winter. Hoe lang blijf jij nog liggen, luilak? Wanneer kom je uit je bed? Je zegt steeds: ‘Nog heel even! Ik wil nog even mijn ogen dichthouden, ik wil nog even blijven liggen.’ Maar pas op! Er komt een dag dat je niets meer te eten hebt. Dan zul je plotseling arm zijn.

Marcus 4: 26-29

Jezus zei tegen de mensen: ‘Gods nieuwe wereld lijkt op een man die zaad gestrooid heeft op het land. Die man gaat slapen en staat weer op. Elke dag opnieuw. Intussen groeit het zaad in de grond, en het wordt koren. Hoe dat gebeurt weet de man niet. Het is de aarde zelf die het laat groeien. Van de eerste groene puntjes tot het koren vol graankorrels. Zodra het koor rijp is, snijdt de man het af. Want dan is de tijd van de oogst gekomen.’

Voor de kleinste kinderen is er oppasdienst. Na de dienst is er limonade voor je en voor je ouders en alle anderen koffie en thee.

Geef een reactie