Basiscatechese

Op donderdagavond komen we bij elkaar, kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. We leren over geloof, bidden, de bijbel en de kerk. Saai? Helemaal niet! We doen een spel, kijken soms film, puzzelen, tekenen, praten en luisteren. Zo gaan we de ‘kerk’ en wat ‘geloven’ is, beter begrijpen. Tussendoor maken we weleens een uitstapje, in de kerstvakantie gaan we altijd een hele dag weg. Je mag twee jaar op de basiscatechese blijven.Dan sluiten we die tijd af met een feestje, eerst samen en daarna met iedereen in de kerk.

Waar: Ambrosiuskerk
Wanneer: donderdag van 19.00 tot 19.45 uur

Crossroad

Wat wil jij als jongere van 12 tot 16 jaar? Gezelligheid, inhoud, ontmoetingen, film, muziek, ongedwongenheid, barbecueën en ruimte voor eigen ideeën?
Dan ben je van harte welkom bij Crossroad! We zijn bezig aan een bijzonder project: het organiseren van een jongerendienst waarin jongeren bepalen wat het thema is, hoe en waar de viering kan worden gehouden en wat er gaat gebeuren. Als leiding ondersteunen we hen hierin en gaan we proberen om te realiseren wat ze voor ogen hebben.
Voor wie: jongeren vanaf 12 jaar (VO klas 1, 2 en 3)

Waar: Het Anker