heldenVoorafgaand aan de Kerk- en Schoolviering op zondag 29 mei van de PG Waalwijk en Hervormde gemeente Baardwijk en de Juliana van Stolbergschool is het Bijbelproject over Helden gestart. Het verhaal over Esther staat hierin centraal. De jonge mooie vrouw die voorkwam door haar heldhaftig optreden dat haar volk door Haman, een Hitler avant la lettre, werd vermoord. De kinderen horen dit verhaal in een aantal delen.

Ook in andere vakken zijn ze met het thema bezig. Zo zal er een bijzonder bezoek zijn over sporthelden. De predikanten komen ook langs. Zij beantwoorden moeilijke vragen in de oudste groepen en vertellen daar wat hun grootste held is in de bijbel.

Het collectedoel is door een van de groepen vastgesteld op basis van Mattheüs 25, waarin Jezus de mensen prijst die voor mensen opkomen die honger hebben, dorst hebben, geen kleding hebben, arm zijn, ziek zijn, of gevangen zitten. Zij hebben Make a Wish uitgekozen als doel voor de Kerk- en Schoolviering van zondag 29 mei. Zij gaan dit doel in de klassen  promoten en toelichten in de dienst.

Tijdens de dienst zingt weer het Kerk- en Schoolkoor, dat weer een aantal leuke liedjes gaat oefenen.

En na de dienst willen we heel graag weer een aantal mensen blij maken met bloemen. Wil jij/wilt u weer een bloem meenemen naar de dienst, zodat onze bloemist er mooie boeketten van kan maken?

Kerk- en Schoolviering Juliana van Stolbergschool, Hervormde gemeente Baardwijk en PG Waalwijk:
Zondag 29 mei 10.00u in de Ambrosiuskerk

Geef een reactie