Belijdenis

Belijdenis

Ook al heb je wellicht nog heel veel vragen, het geloof in God is een wezenlijk bestanddeel van je leven uit gaan maken. Zou dan een volgende stap niet de openbare belijdenis van het geloof kunnen zijn? Inmiddels voel je je voldoende thuis in de gemeente. Bovendien wil je best medeverantwoordelijkheid dragen voor een vitale en aantrekkelijke kerk. Dan kun je de keuze maken om in de Pinksterdienst in een volle kerk je geloof in God uit te spreken. De belijdeniscatechese helpt je op weg om naar dat moment toe te groeien.

Het kan ook zijn dat je over belijdenis doen aan het nadenken bent. Je bent voor je gevoel nog niet echt zover. Er ligt best een drempel voor: leeftijd, twijfels, de kerk, hoeveel zijn er? Ook voor hen die over deze stap met anderen van gedachten willen wisselen is de belijdeniscatechese in alle vrijblijvendheid bestemd. Ben je aan het dubben? Ook hartelijk welkom!

Op dit moment zijn er al een aantal gemeenteleden, die het voornemen hebben om dit seizoen belijdenis af te leggen. Hoe groot de belangstelling verder zal zijn, is nu nog niet te zeggen. In ieder geval zal er gezorgd worden voor voldoende gesprekspartners. Wie gewoon als gesprekspartner mee wil draaien, kan zich dus ook opgeven. Graag!

De leiding van de belijdeniscatechese berust bij toerbeurt bij de predikanten. In overleg met ds. Otto Grevink en ds. Bert van der Linden zullen de meest geschikte avonden, de frequentie en de plaats  van de bijeenkomsten worden vastgesteld.

Contact:  ds. Otto Grevink, ottogrevink@gmail.com, tel. 0416-349952

                 ds. Bert van der Linden, dsgvanderlinden@gmail.com, tel. 0416-332323

Bezoek ons:

Kerk aan de Haven

Grotestraat 121
5141 JP WAALWIJK

Ambrosiuskerk

Ambrosiusweg 25
5142 AA WAALWIJK

Zalencentrum t Anker (naast Ambrosiuskerk)

Mgr. Prinsenstraat 7
5142 SP WAALWIJK

PGML

De Protestantse Gemeente Waalwijk is onderdeel van het samenwerkingsverband van PKN kerken
PGML : Protestantse Gemeente Midden Langstraat.
Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de PKN kerken die hiervan onderdeel uitmaken.

Wij zijn Protestant!

Leven. Zoeken. Geloven. Dat willen wij als protestantse gemeente in Waalwijk.
In onze gemeente helpen we iedereen die meer geloof in zijn leven wil toelaten.

We ondersteunen mensen die zoeken naar God. En we zijn enthousiast over ons leven dat we met elkaar delen.

Wij vieren en zien naar elkaar om. Samen zetten we ons in voor onze jeugd, voor de samenleving en voor de verdieping van ons geloof. Neem gerust contact op als je een vraag hebt. Wij zijn er voor jou!

Ds. Bert van der Linden | 0416-332323 | 06-88446753
dsbertvanderlinden@pgwaalwijk.nl

Ds. Marleen Bloklander | 0416-769008
dsmarleenbloklander@pgwaalwijk.nl

Bij ons in de buurt

Waalwijk ligt midden in de Langstraat. De stad is groot geworden in de schoenenindustrie, waar Greve en Van Haren de bekendste merken zijn. In het schoenenmuseum is dat te beleven. In de prachtige omgeving kun je genieten van rust en avontuur.

De Loonse- en Drunense duinen zijn om de hoek te vinden voor een spirituele wandeling. En voor een thrill-ride ligt op 5 kilometer de Efteling.

Te gast op één van de campings in Kaatsheuvel of Efteling Bosrijk? Wees welkom in onze vieringen en activiteiten om ons enthousiasme te ervaren!

Geef

Geef aan wat je waardevol vindt. Help ons werk te kunnen blijven maken van het Evangelie!

Onze gemeente steunt diverse projecten en geeft ook incidentele noodhulp voor individuele of massale nood. Steun onze diaconie daarom met een gift op NL13RABO0165864680, of geef direct.

In onze gemeente zetten vele vrijwilligers zich in voor de vieringen, het omzien naar elkaar, het onderhoud van de gebouwen en het werk in de samenleving.

Daarnaast zetten we beroepskrachten in om met ons de plannen uit te voeren. Ook willen we onze gebouwen bij de tijd houden en onderhouden om in samen te kunnen blijven komen. Met jouw gift maak je dit mogelijk!

Steun onze kerk daarom met een gift op NL41FVLB0699844967, of geef direct in onze webwinkel.

Wij zijn een ANBI-geregistreerde instelling:

ANBI kerk
ANBI Diaconie

Privacy statement