Anders op vakantie

werkplaastHoge golven breken op een rots, een zeemeeuw krijst en dan de stilte. De wind in je oren, je schoenen knisperen over kleine steentjes en weer de stilte.  Diepblauwe zee,  groen golvend land en ook de stilte. Een regenbui, dwars door laaghangende wolken lopen en opnieuw de stilte. Stemmen klinken, een hand helpt je over een hek en toch de stilte.

De stilte in Ierland is bijzonder. Hij ligt niet als een zware deken over je heen. Je wordt er niet klein van. De stilte in Ierland is vriendelijk en uitnodigend. “Kom maar kijken”,  lijkt hij te zeggen. “Ben maar hier. Zet al je zintuigen open en voel je verbonden”.

Zo wordt de 8 daagse meditatieve wandelreis aangekondigd die door  Werkplaats voor de Ziel (Joke Litjens)  in samenwerking met De Levensboom (Mirjam Dirkx)  is ontwikkeld. Komend jaar staat deze reis begin juli weer op het programma, nu begeleid door Mirjam Dirkx en Anne-Marie Mosterman, beide afkomstig uit Waspik. De Ketlische spiritualiteit vormt de basis van deze reis. Organisatie Drietour zorgt voor een perfecte logistiek.

Daarnaast zijn er nog meer reizen met dezelfde ingrediënten van “gaande-de-weg, wandelen in stilte en meditaties die bezielen”: Wandelen in Israël (april), Santiago de Compostella (mei).

Het hele aanbod is te vinden op www.werkplaatsvoordeziel.nl  en www.drietour.nl

Mirjam Dirkx, mirjamdirkx@delevensboom.net

Geef een reactie